Eten op een heel bijzonder terras

Het uitzicht is prachtig en de rust bijna adembenemend. Zodra je neerstrijkt op het terras van restaurant De Monnikendam, heb je niet meer in de gaten dat je midden in het centrum van Amersfoort zit. “Van veel gasten krijgen we te horen dat ze het gevoel hebben in een mediterraans dorpje te zijn belandt”, vertellen eigenaren Richard en Kristel.

Of je komt dineren of lunchen, een prachtplekje met wonderlijk uitzicht krijg je gegarandeerd vanaf het terras van Restaurant De Monnikendam. “In de lente en zomermaanden is het hier extra genieten voor onze gasten”, vertelt Kristel. Chefkok en eigenaar Richard kan dat beamen. “Ik kook met de seizoenen mee, dus je geniet van het uitzicht én van de lekkerste ingrediënten die in de zomer te krijgen zijn.”

Eerlijke producten

Het menu van Restaurant De Monnikendam wijzigt bijna dagelijks. Je kunt ervoor kiezen om je te laten verrassen door de keukenbrigade. Uiteraard houden zij rekening met jouw dieetwensen. De gerechten worden gebaseerd op de meest bijzondere en eerlijke producten. Richard vraagt altijd aan zijn vaste leveranciers welke bijzondere producten ze in huis hebben. Daar baseert hij het menu op. “Soms moet ik dan een aantal dagen vooruitdenken. Dat gebeurt bijvoorbeeld met buikspek. Ik pekel het vlees en dan moet het minimaal 24 uur in de oven. Dat is een voorbeeld van een gerecht dat we niet dezelfde avond al kunnen serveren.”

Wilt u het hele artikel op Indebuurt.nl lezen? Klik dan hier!