Contact & informatie

Keuken en dieetwensen

Wij serveren wisselende menu’s van de Chef waarbij wij nauw samenwerken met onze leveranciers. Zo kunnen wij de mooiste dagverse producten inkopen en voorkomen wij verspilling.

Vanzelfsprekend houden wij rekening met de meeste individuele dieetwensen, graag ontvangen wij eventuele dieetwensen / allergieën vooraf bij het maken van uw reservering. Wij werken in de basis met zuivelproducten en ei, een volledig veganistisch menu is niet mogelijk.

Informatie over allergenen kunt u opvragen bij uw gastheer of gastvrouw.

Praktische informatie (FAQ)

De Monnikendam ligt aan de rand van de Amersfoortse binnenstad en is snel en makkelijk te bereiken vanaf de A28.

Parkeren
U kunt parkeren in de parkeergarage Koestraat (Grote Haag 2) of in de parkeergarage Beestenmarkt (Binnen de Veste 2). Vanuit beide garages bereikt u ons met een klein wandelingetje van nog geen 3 minuten door het plantsoen. De binnenstad van Amersfoort is autoluw, zonder ontheffing mag u niet door de binnenstad rijden. De parkeergarages bevinden zich buiten deze autoluwe zone.

Taxi 
Wilt u genieten van bijpassende wijnen bij uw gerechten? Laat u dan veilig thuis brengen door een taxi! http://www.taxiboute.nl
Wij bellen graag een taxi voor u, geeft u dit op tijd aan bij uw gastheer of gastvrouw.

Rolstoel / rollator 
Ons toegangspad is aflopend met keien en niet erg rolstoel- of rollatorvriendelijk. Via onze leveranciersingang kunt u ons ook achterom bereiken via een vlak pad. Neemt u even contact met ons op voor meer informatie.

Cadeaubonnen 
Wij verkopen cadeaubonnen met een waarde van €50,00 of €100,00 in ons restaurant. Deze kunt u tijdens onze openingstijden bij ons kopen.
Het is ook mogelijk om online een cadeaubon te bestellen tegen elk gewenst bedrag via onze website.

Openingstijden
Wij zijn geopend van donderdag tot en met zondag voor lunch en diner.
Voor de lunch ontvangen wij u graag tussen 12:00 uur en 14:00 uur, de lunch duurt uiterlijk tot 17:00 uur.
Tussen 17:00 uur en 18:00 uur zijn wij gesloten, zodat wij zelf kunnen eten en de voorbereidingen voor het diner kunnen treffen.
Voor het diner ontvangen wij u graag tussen 18:00 uur en 20:00 uur, het diner duurt uiterlijk tot 00:00 uur.

Wij richten ons volledig op de Chefsmenu’s voor de lunch en het diner. Voor alleen een drankje / gebakje o.i.d. verwijzen wij u graag naar een van de vele andere gezellige horecagelegenheden in onze mooie binnenstad.

Terras
Indien het weer het toelaat serveren wij u graag op ons mooie terras aan de gracht met uitzicht op de kloostertuin. Hiervoor hoeft u niet speciaal te reserveren. Ons terras is rookvrij, indien er ergens een plekje vrij is wat verder van de andere gasten vandaan is dan is het eventueel mogelijk om daar te roken. Anders kunt u even de benen strekken en een sigaretje roken in het Plantsoen. Vraagt u even om een asbak bij uw gastheer/ gastvrouw.

Capaciteit grotere gezelschappen
Serre: 13 tot 24 personen
Watertoren: 8 tot 12 personen
Riddertoren: 2 tot 8 personen
Voor meer informatie en beschikbaarheid kunt u contact met ons opnemen via info@demonnikendam.nl of telefonisch op 033-4656690

Voorkeurstafel 
Wij maken een zo optimaal mogelijke tafel indeling in onze ruimtes, zodat al onze gasten een comfortabele plek hebben. Daarom kunnen wij geen specifieke tafel beloven. Uiteraard kunt u wel een voorkeur doorgeven en zullen wij hier zoveel mogelijk rekening mee proberen te houden.
In onze Serre hebben wij een grote schuifpui, waardoor we maar 1 tafel echt aan het raam hebben. Ook hebben wij helaas geen ronde tafels, behalve voor de private dining.

Honden 
Hoewel wij gek zijn op honden, heeft het eerlijk gezegd niet onze voorkeur om uw trouwe viervoeter mee te nemen. Onze locatie is klein en andere gasten kunnen er wellicht last van hebben (allergie). Wanneer het een klein hondje is wat rustig onder de tafel kan tijdens de lunch of bij mooi weer op het terras dan kunt u even contact met ons opnemen.

Vragen /opmerkingen of suggesties?

Stuur ons een berichtje!