Bron: In de buurt Amersfoort – door Roeline Bos – 13 juni 2018

Naar het originele artikel

De Monnikendam deed mee aan de dertiende editie van de Heerlijk10daagse, waarin de restaurants beoordeeld werden op eten, service, sfeer en gastvrijheid. Het publiek was helemaal ondersteboven van de kwaliteit van deze Amersfoortse topper en gaf het restaurant een 9.33. Daarmee werden ze de winnaar van de provincie Utrecht.  

In de top tien van Utrecht staat De Monnikendam dus bovenaan. De tweede plek is voor OpBuuren in Maarssen, Zott uit Nieuwegein gaat er met de derde plaats vandoor. Op de zesde plek vinden we nog een Amersfoorts restaurant: Merlot.

Landelijke top

De Monnikendam deed dit jaar voor het eerst mee met de wedstrijd en belandde zelfs in de landelijke top tien. Daar staan ze op een welverdiende derde plek. Restaurant De Kromme Watergang in Hoofdplaat en Red Chilli in Nieuwe Niedorp waren volgens het publiek net een tikkeltje beter. Ben je nieuwsgierig naar het eten van de winnaars? Pak dan je agenda erbij, want tijdens de HEERLIJK10Daagse winnaarseditie van 6 t/m 15 juli 2018 serveren de winnaars nog één keer hun winnende menu´s. Zo geniet je van een 4-gangendiner voor slechts € 35,- en een 3-gangenlunch voor maar € 22,50. Voor € 10,- extra eet je zelfs op sterniveau, voor € 20,- extra op tweesterrenniveau. Reserveren kan via www.heerlijk.nl/10daagse.