In het najaar van 2018 is Arend Jan de Wijnman ter plekke in het Loire gebied, als de eerste resultaten van de wijnoogst 2018 duidelijk worden. Een unieke oogst is het gevolg van een warme en evenwichtige zomer met voldoende vocht in het voorjaar om te spreken van een historisch oogstjaar. Met name in de gebieden rondom Sancerre en Pouilly sur Loire wordt gesproken over de beste resultaten sinds 1947 !

Al snel wordt een oud plan van Alain en De Wijnman uit de kast gehaald…. een eigen wijn voor de Nederlandse liefhebbers en dan ook nog samen gesteld door een vijftal Restaurateurs uit Nederland met hun sommeliers.
De naam is dus snel geboren……Cuvée Gastronomique.

Vijf Restaurateurs worden snel bereid gevonden om mee te werken aan dit bijzondere project en eind maart 2019 wordt in de kelders van Alain Cailbourdin een pittig klusje geklaard. Uit diverse cuves wordt de nieuwe cuvée samengesteld uit wijnen van jonge en oude stokken, waarbij een 10% wijnen van barrique worden toegevoegd.

Cuvée Gastronomique is uiteindelijk een wijn geworden met alle eigenschappen van de streek. Een heerlijk frisse Sauvignon, karakteristiek voor de streek. Daarnaast kent de wijn veel nuances van tropisch fruit tot citrusvruchten en heeft de wijn concentratie en lengte door de bijzondere samenstelling van de wijn.

De wijn wordt geschonken bij:

Restaurant Le Garage in Amsterdam
Restaurant De Lage Vuursche in De Lage Vuursche
Restaurant Het Kalkoentje in Rhenen
én uiteraard bij ons! Restaurant De Monnikendam in Amersfoort

Nieuwsgierig geworden? Komt u hem snel proeven!

Distributie en verkoop bij :     La Source des Vins – Van den Broek Wijnimport
www.arendjandewijnman.nl – gsm : 065161175