We zijn zeer enthousiast over onze nieuwe olijfolie Neolea! Deze meervoudig prijswinnende Griekse olijf olie is van de allerhoogste kwaliteit.
Gemaakt van de Koroneiki olijf en geproduceerd door de jonge Nederlandse ondernemer Bart Jan Manten. Hij doet geen enkele concessie aan kwaliteit. De bomen worden op het juiste moment gesnoeid, de olijven worden hand geplukt en geselecteerd en natuurlijk wordt er koudgeperst. Bovendien mengt hij niet de ‘leftovers’ van vorig jaar met de nieuwe oogst. Elk jaar een 100% verse oogst!

Bart werkt samen met een pers op Kalamata, waar er maar een paar van op de wereld zijn. Het hele proces duurt slechts 10 minuten, (bij standaard persen zo’n 50 minuten, veel geur en smaak gaat dan verloren) er komt geen water en nauwelijks zuurstof aan te pas. Dat betekent dat alle mooie geuren en smaken in de fles komen. Het is een milde olie met een aroma van vers gemaaid gras, artisjok, oregano en theebladeren. Voegt smaak toe aan alles wat je kunt bereiden, haalt het beste uit elk gerecht naar boven zonder de hoofdrol op te eisen.

Bent u na het proeven net zo enthousiast als wij? U kunt de olie ook per fles bij ons kopen!

Neolea olive oil